Занимания по йога и лечебна гимнастика

Woman with daughter is engaged in gymnastics

Класовете започват от февруари месец 2023 година в с.Осоица, частно училище Cosmos International School. Заповядайте всеки понеделник и четвъртък от 18:00 до 19:00 ч.
Първата ни среща ще бъде на 02.02.2023 г.
По време на нашите занимания ще практикуваме хатха йога: асани, пранаяма/дихателни практики, йога нидра, дълбока релаксация, медитация, беседи. Ще се включват практики от ЛФК (лечебна физкултура) гимнастика, както и други практики за корекция на стойката и подобрение на общото физическо и психическо състояние.
Заниманията ще се водят от Гергана Димитрова, завършила НСА (Национална Спортна Академия) със специалности учител по Физическо възпитание и спорт и треньор по Лека атлетика. В момента Гергана изучава специалност Спортна психология в НСА (Национална Спортна Академия). Тя е преминала през обучение по йога в Индия, Munger , Bihar School of Yoga, където получава и духовното си име Gyan Ratna. Дългогодишна ученичка в „Йога студио 108“, тя е преминала и през различни курсове на обучение като Ци гун, Шаманизъм, Астрология и психология.
Гергана Димитрова за себе си:
Срещата ми с йога беше още в ранните ми детски години, когато страдах от астма и множество алергии. Тогава лекуващата ми лекарка Д-р Гизова, насочи майка ми към кънки на лед, плуване и към един възрастен мъж, който по-късно осъзнах какво ме е учил и че е йога учител. Медицината се оказа безсилна пред множеството алергии и астматичните ми пристъпи и благодарение на прекрасната лекарка, която имах и йога учителят към който тя ме насочи животът ми тръгна в правилната за мен посока. Този възрастен, сух и жилав мъж, чието име за съжаление не помня, защото бях само на 5 години, дойде няколко пъти вкъщи и ми показа как всяка сутрин да ставам в 5:00 ч и да правя така наречените в йога „Очистителни практики“. Правех ги редовно, години наред и постепенно те се оказаха част от живота ми. Кънките на лед и плуването за здраве постепенно се превърнаха в тренировки по лека атлетика и желанието ми да се развивам като професионален спортист. Живота се завъртя и различни преживявания и премеждия ме накараха да потърся различен път и да се срещна отново с духовни практики и преживявания. Пробвах различни занимания и през 2009 година се запознах с учителката си по йога в България, Светлана Благоева, на която съм изключително благодарна за всичко, на което ме е научила. Заедно с нея през 2010 година предприех пътуване до Индия, където открих много нови знания и умения. Продължавам да уча всеки ден и с интерес откривам, че всеки човек е като една Вселена. За мен йога е философия, начин на живот, път към себе си, грижа за тялото и душата, отношение към света и всичко, което ни заобикаля. Вярвам, че когато ученикът е готов, тогава среща своя учител. Благодарна съм на всички свои учители, които ми помогнаха и продължават да ми дават от своята светлина!
В заниманията, които започват тази година освен йога практиките предвиждам да включа и лечебна гимнастика и други полезни упражнения, които лично съм изпитала през годините и съм усетила ефикасността им. Вярвам, че в забързаното ежедневие се нуждаем от различни практики, които да помагат на физическото и психическото ни здраве и да се чувстваме все по-добре и да бъдем все по-себе си!
Очаквам ви и ще се радвам да вървим заедно по пътя към самоусъвършенстването!
Цена на еднократно посещение: 12 лв.
Карта за месеца за 8 посещения: 80 лв.
Занимания всеки понеделник и четвъртък от 18:00 до 19:00 ч. в новата зала на Частно училище „Cosmos International School”, с. Осоица.

 

150 150 cischool
bg_BGБългарски