Играем, учим и творим заедно! Насладете се на историята, написана от нашите първокласници.

CISchool_1st_blog_Pic

В Cosmosдецата се запознават с фонетиката още на 3-годишна възраст. През първите години те продължават да се упражняват чрез приказки, песни и игри по метода Jolly Phonics, докато придобият увереност в писането и ограмотяването. Ние възпитаваме не само уверени, но и самостоятелни писатели, което помага да се запази чудният свят на детската фантазия.
Първокласниците се запознаха с писането на приказки чрез романите на известния писател Роалд Дал. Той ни вдъхнови да напишем своя собствена приказка, затова седнахме в кръг и започнахме да умуваме.
Стъпка 1: вземане на решение за обстановката; всички споделиха идеите си, като например пространство, път, училище и много други.
Стъпка 2: какво да кажем за героите? Завършихме с безкраен списък, включващ бебе Дядо Коледа, лисица и дори зомбита.
Съставките бяха готови да се превърнат в супа... Тоест в история! И така, всеки ученик си избра обстановка и някои герои и беше време да си представим, да създадем и да пишем. Когато младите творци бяха готови, прочетохме и обсъдихме перфектния сюжет. И VOILA! Първата ни приказка беше готова! Насладете се на историята, написана от нашите първокласници. P.S.: Обичаме грешките, защото се учим от тях!

Насладете се на историята, написана от нашите първокласници.

P.S.: Обичаме грешките, защото се учим от тях!

Автор: Жужи

150 150 cischool
bg_BGБългарски