Детски научен фестивал “КОСМОС ОТ ИДЕИ”

Представяме Ви екипа и хората, които ще направят възможно представянето на науката пред малки и големи днес!
Явор Денчев е баща на прекрасна малка госпожица, бакалавър и магистър по микробиология (Университет на Виктория, Канада), създател на ДНК – Детски Научен Клас / DNK – Kids Science Class, учител и комуникатор на науката, познат на всички от сцената на България търси талант и от малкия екран с научната му рубрика в предаването 100% БУДНИ по БНТ.
Стефан Савов – Бакалавър по молекулярна биология, Магистър по биохимия и Докторант по биохимия, направление паразитни растения, асистент в Софийския университет, преподавател по народни танци на деца и научен маг в ДНК- Детски Научен Клас.
Вероятно няма дете, което да не се вълнува от това как работи човешкото тяло. 🔥 В нашата работилница по “Забавна анатомия” директно ще надникнем в 🧠 човешкото тяло с интерактивна тениска с добавена реалност, ще видим как работят белите ми дробове и как сърцето изпомпва кръвта в тялото ни и ще си направим модел на кръв в чаша и разбира се за финал, всеки ще си забърка и по едни желирани 👀 черва за вкъщи.
В работилницата ни по 🫧 “Бълбукаща наука” всяко дете ще се потопи в света на химията и физиката с едни от най-забавните детски експерименти – ще правим 🌋 лава лампи, фабрика за въглероден диоксид в балони и разбира се ще сътворим снежно бели облаци и вулкани от пяна със сух лед.
За финал на фестивала сме подготвили и щипка 🧬 ДНК магия. Всички деца обичат да експериментират с Ублек – ненютоновата течност, която се втвърдява при натиск и се разтича в покой. Както винаги, ние правим науката още по-голяма и впечатляваща и на края на фестивала, най-смелите научни приключенци ще могат не само да пипнат ублек, а и направо да скочат в огромните ни ублекови плаващи пясъци. Кой ще премине и кой ще потъне? Тепърва предстои да видим! 😊
И разбира се! 🤔 Как без изригващи вулкани? Но този път слонската паста за зъби ще изригва само при верен отговор на въпросите в нашата ДНК научна викторина.
Готови ли сте за наука? Очакваме ви с огромно нетърпение днес в 10:00 ч. за регистрация и официално откриване на фестивала в 10:30 ч.!
150 150 cischool
en_USEnglish